Pientalolaitteet

 

Tulimax- puupellettilämmityksellä säästät lämmityskustannuksissa vaivattomasti. Valittavana on useita eri pellettilämmitysratkaisuja niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Tulimax-pellettilämmityslaitteet valmistetaan Suomessa.

 

 

Pellettilämmityslaitteisto

Pellettilämmitys soveltuu vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Laitteistoon kuuluu poltin, kattila, polttoaineen kuljetin ja säiliö sekä tarvittaessa lämminvesivaraaja. Säiliöitä on tehdasvalmisteisia, mutta vanerisen säiliön rakentamisesta on saatavilla myös RT-kortti. Säiliön kokoa suunniteltaessa tulee huomioida pellettien toimitusmuoto ja minimitoimitusmäärä.

Pellettien jakelu

Pellettien jakelu tapahtuu sekä valtakunnallisen (VAPO) että paikallisten polttoaineentoimittajien kautta. Pelletit toimitetaan yleensä puhallusautolla tai suursäkkitoimituksena suoraan käyttäjän varastoon. Suomessa on yli 20 merkittävää pellettitehdasta ja kokonaistuotannosta 80 - 85% menee vientiin. Pelletti on logistiikaltaan hyvin lähellä lämmitysöljyä ja se voidaan toimittaa tankkiautolla kiinteistön pellettisäiliöön. Säiliöitä on tehdasvalmisteisia, mutta vanerisen säiliön rakentamisesta on saatavilla myös RT-kortti. Säiliön kokoa suunniteltaessa tulee huomioida pellettien toimitusmuoto ja minimitoimitusmäärä.

Pellettilaskuri

Laske pellettilämmityksen kustannukset Pellettienergia yhdistyksen laskurilla, saat myös vertailutietoa muihin lämmityksiin.

Laskuri löytyy täältä